Wil jij gezond afvallen zonder dieet ? Kamp je met maag- en darmklachten.

Heb je intolerantie voor gluten, lactose of coeliakie?  Ervaar je andere mogelijke voedingsgerelateerde klachten?

Wil je gezond en vooral lekker eten ?

Kom dan eens langs bij ons in Appingedam of Winschoten.

Ervaar wat wij daarin voor jou kunnen betekenen.

Voeding als medicijn

Al je gezond wilt afvallen, kampt met een voedingsintolerantie, maag-en darmklachten of andere mogelijke voedingsgerelateerde klachten dan is het vaak een hele puzzel. Want wat is nou eigenlijk voor jou gezonde voeding. Want wat voor de een gezond is dat hoeft niet voor jou gezond te zijn. Meer en meer wordt duidelijk hoe belangrijk gezonde voeding is.

Hippocrates was zijn tijd al ver vooruit. Hij was er stellig van overtuigd dat gezonde voeding de basis is van een goede gezondheid. En dat gezondheidsklachten kunnen worden behandeld met eerlijke voeding.

Klachten

Herken jij je in 1 van onderstaande klachten?

 • Overgewicht of ongewenst ondergewicht
 • Opgeblazen buik, krampen, buikpijn, onregelmatige ontlasting
 • Maag – en darmklachten – prikkelbare darm, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa
 • Hoofdpijn, migraine
 • Slaapproblemen, Bioritme uit balans
 • Hormonale klachten – menopauze, PMS klachten
 • Huidklachten – acne, eczeem, ontstekingen
 • Gewrichtsklachten
 • Fibromyalgie
 • Auto-immuunaandoeningen
 • Stemming – neerslachtigheid, angst, agressie/boos
Gerda van Bruggen, orthomoleculair epigenetisch therapeut

  Wil jij van je klacht af?

  Kies dan voor onze unieke aanpak.
  Vul je telefoonnummer in. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug

  Of neem contact met ons op

  locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
  locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

  Gezonde cellen. De bouwstenen van je lichaam

  Levensmiddelen leveren alle bouwstenen die nodig zijn voor groei, reparatie en ontwikkeling van het lichaam. Als deze bouwstenen optimaal worden aangeleverd dan functioneren de cellen gezond. Echter als belangrijke voedingsstoffen in voeding ontbreken dan worden bepaalde stofwisselingsprocessen bemoeilijkt.

  Om al die triljoenen cellen gezond te laten functioneren. Daar heb je zelf een belangrijk aandeel in. Door te kiezen voor juiste en gezonde voeding. Daarnaast zorg te dragen voor een gezonde leefstijl. Waardoor een juiste gezonde balans ontstaat tussen spanning, ontspanning, beweging en voeding.

  Wordt aan 1 van die voorwaarden niet voldaan dan werken de cellen minder efficiënt. Daardoor ontstaan vaak tal van gezondheidsklachten.

  Wat is gezonde voeding

  Maar wat is nu die gezonde en vooral lekkere verantwoorde voeding. Hoe weet je dat wat jij koopt daadwerkelijk gezond voor jou is. Hoe zit het met die E- nummers of de suikers, hoe lees ik een etiket en……biologisch of niet biologisch.

  Allemaal vraagstukken waarin wij  persoonlijke ondersteuning bieden. Niet alleen in het afstemmen daarvan maar ook praktisch in de vorm van het aanbieden van makkelijke en gezonde recepten. Recepten vanuit eerlijke en gezonde voedingsproducten.

  Problemen met niet gezond afvallen of juist aankomen kunnen een gevolg zijn van een ongezonde leefstijl. Maar vaak is er veel meer aan de hand dat je overgewicht hebt. Een voedingsadvies die op jou lichaam en levensstijl geschreven is gaat je ongetwijfeld op weg helpen naar een betere gezondheid.

  orthomoleculaire therapie en gezond afvallen gaan je ongetwijfeld ondersteunen

  Orthomoleculaire therapie

  Orthomoleculaire therapie richt zich op preventie en herstel van je klacht(en). Deze therapie vorm doet een beroep op het zelf genezend vermogen van je lichaam. Door o.a. de inzet van juiste bouwstoffen. Daarnaast is een juiste voeding van belang doordat er een sterke preventieve en curatieve uitwerking van uit gaat.

  Orthomoleculaire therapie kan een interventie zijn op het hormonale vlak. Daarnaast op het niveau van:

  • neurotransmitters
  • het spijsverteringskanaal
  • de darmflora
  • de bloedsuikerspiegel
  • het immuunsysteem
  • het bewegingsapparaat

  Daarnaast is er een interactie met je psyche. Immers wanneer je niet lekker in je vel zit dan is dit ongetwijfeld van invloed op je voedingskeuze. Daarnaast zijn er bepaalde hormonen, vaak stresshormonen, die een appel doen op bepaalde voedingsstoffen.

  Mijn ervaring (Gerda) is dat de aanpak van gezond afvallen, over een langere termijn, de enige aanpak is die echt werkt. En dat goede begeleiding daarbij essentieel is. In het begin loopt alles meestal op rolletjes en verlies je vlotjes alle kilo’s die je kwijt wilde. Maar hoe hou jij jezelf gemotiveerd om op gewicht te blijven. Daarnaast niet in oude eetpatronen te vervallen?

  Pas als de nieuwe eetgewoontes ‘gewoontes’ zijn geworden kunnen we je met een gerust hart laten gaan.

  Ik geef je de handvatten voor een gezonder lichaam en een (blijvend) gezond gewicht. Mijn uitgangspunt is dat alle mensen verschillend zijn. Daarom wordt iedere vrouw/man individueel begeleid op basis van de eigen behoefte. Ik bied daartoe maatwerk, geen one-size-fits-all-oplossing.

  Darmen en je gezondheid

  Wij zijn ervan overtuigd, en hebben ook de (persoonlijke) ervaring, dat vele gezondheidsklachten kunnen afnemen en worden voorkomen door juiste voeding. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de meeste gezondheidsklachten (80 %) in de darmen ontstaan.

  Maar welke voedingsmiddelen zorgen voor een gezonde darm, en welke belasten de darm.  Hoe kunnen we deze gezonde voedingsmiddelen op een makkelijke manier in ons dagelijkse eetpatroon invoeren?

  Gezonde darmen zijn een must voor een goede stressbeheersing. Hoe kan het dat een gezonde darm stress reduceert, welke voeding kan daar verantwoordelijk voor zijn.

  De grote invloed van onze darm op onze stemming en gemoedstoestand. Nagenoeg alle stoffen waardoor we ons lekker voelen (GABA, dopmine, serotonine, endorfines etc) hebben een directe relatie met de werking van onze darm. Hoe kun je je voeding zo kiezen dat je je darmen en je gemoedstoestand er een dienst mee kan bewijzen. Er zijn steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die aantonen hoe groot het verband tussen depressies, angststoornissen etc. in relatie met onze darmgezondheid aantonen.

  Het is dus ontzettend belangrijk zorg te dragen voor gezonde darmen. Zijn deze niet gezond dan uit dit zich in tal van klachten. Van allergie tot ontsteking en van immuunproblemen tot hormonale klachten.

  Is het jouw tijd het roer om te gooien?

  Wanneer jij ervaart wat gezonde voeding voor jou is dan voel jij je prettig. Daardoor zit je mede beter in je vel zit en functioneer je stukken gezonder. Wanneer gezonde voeding bijdraagt tot een gezond lichaamsgewicht dan ervaar je de uitwerking daarvan in je lichaam. Immers alles werkt samen.

  Gezonde en juiste voeding helpen mede om maag- en darmklachten uit te doven. Daarnaast zorgen ze op een goede wijze voor intoleranties zoals coeliakie, gluten of lactose. Je gaat je stukken gezonder voelen.

  Ik geef je graag die inzichten in hoe jouw lichaam functioneert. Daarnaast dat je zelf ervaart waarom het bij jou niet goed verloopt. Waarom je niet afvalt ook al doe je zo je best. Waarin we je inspireren en motiveren om na te denken over je gewoontepatronen.

  Het gaat mij  daarbij, hoe belangrijk ook, niet alleen om je gewicht. Dat gewicht nemen we ‘terloops’ mee. En dat gezond afvallen lukt zeker.

  afvallen

  Aanpak en visie

  Wil je meer weten over onze unieke en onderscheidende aanpak?

  Social Media

  Je vindt ons ook terug op Facebook en LinkedIn. Contact opnemen kan ook via onderstaand link.

  Werkvormen

  In de behandeling van jouw klacht(en) maken we gebruik van 1 of meerdere van onderstaande werkvormen.