Een juist voedingsadvies is erg belangrijk voor een goede gezondheid. De methode oerslank ondersteunt je daarin.

Gezonde voeding is mede gezond blijven

Voeding is mede ons belangrijkste wapen tegen vele geestelijke en lichamelijke klachten. Een juist patroon kan vele aandoeningen helpen voorkomen, verzachten of genezen. Wij bieden daarin orthomoleculaire ondersteuning.

“Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding” is misschien wel de bekendste uitspraak van Hippocrates, hij was er stellig van overtuigd dat gezonde voeding de basis was van een goede gezondheid- en bovenal dat een slechte gezondheid zou kunnen worden behandeld  met voeding.

 

Een juist voedingsadvies zorgt voor gezonde cellen. De bouwstenen van je lichaam

De levensmiddelen die je eet of drinkt, leveren alle bouwstenen die nodig zijn voor groei, reparatie en ontwikkeling van het lichaam. Als deze bouwstenen optimaal worden geleverd, kunnen de cellen soepel functioneren maar als er belangrijke voedingsstoffen ontbreken, dan worden bepaalde stofwisselingsprocessen bemoeilijkt.

Al die ongelofelijk veel cellen in je lichaam dienen goed te functioneren. Daar heb je zelf een belangrijk aandeel door een gezond voedingspatroon, een gezonde leefstijl en proberen om zorg te dragen in een goede gezonde balans in spanning en ontspanning. Wanneer aan 1 van die voorwaarden niet wordt voldaan, dan werken al die cellen vaak minder efficiënt. Daardoor ontstaan vaak tal van gezondheidsklachten en kunnen vroegtijdige tekenen van veroudering of gebreken optreden.

Door tekorten of een geringe opname van bepaalde vitamines en mineralen wordt het risico vergroot van het ontwikkelen van een aantal gezondheidsaandoeningen op de lange termijn, zoals hart – en vaatziektes, beroerte, osteoporose(botontkalking) en bepaalde vormen van kanker vergroten.

Orthomoleculaite therapie

Orthomoleculaire therapie richt zich op preventie en herstel van je klacht(en). Door allereerst een grondige analyse van de hierboven genoemde gezondheidsaspecten.  Door de analyse zorgvuldig te gebruiken als een instrument naar verandering. Zodat je voedingspatroon weer gezond wordt. Wellicht dat er supplementen nodig zijn tot het stimuleren van die verandering. Omdat er tekorten zijn of door de wijze waarop ze bijdragen tot een goede gezondheid.

Afvallen: waarom zij wel en ik niet – Oerslank, de individuele routeplanner naar een gezond en slank lichaam.obesitas

Als je ook zo tobt met je gewicht en alles probeert om die kilo’s er af te krijgen wordt je er moedeloos van, je beweegt en je eet minder en toch wil het niet.

Zo blijkt dat overgewicht en obesitas niets te maken hebben met te veel eten of te weinig bewegen!

De winkels liggen vol met dieet boeken , fitnessboeken, trendy drankje of een product die er voor zorgt dat je afvalt of goeroes die melden hoe het dan wel moet. In het begin val je ook zeker een paar kilo’s af, maar dan ga je hongerlijden en de daarbij horende voeding vindt je onsmakelijk en je houdt het niet meer vol, gevolg dat je weer in gewicht toenemen en een illusie armer, zie je wel het lukt mij niet.

Er zijn meerdere zienswijzen/methodes : Oerslank (Yvonne van Stigt).  Grip op de koolhydraten( Yvonne Lemmers). Lichter (William Cortvriendt). Het energieke vrouwen voedingskompas( Marjolein Dubbers) de boeken van Rieneke Dijkinga.

Bij al deze zienswijzen gaat het erom dat jij je lichaam begrijpt, hoe je gewicht bepaald wordt door voeding, spiervezels, beweging,stress, insulineresisistentie, spijsvertering, darmen, hormonen, schildklier, emotie, bijnieren.

Overgewicht is een gevolg van verstoring van meerdere lichamelijke regelsystemen. Als Orthomoleculair gewichtsconsulent Oerslank ga ik met jou ontdekken welke redenen er voor jouw lichaam zijn om vet vast te houden, je hoeft je dus niet langer schuldig te voelen, je lichaam reageert op de omstandigheden waarin het verkeert. Door in zicht te krijgen hoe je lichaam werkt en te ontdekken waar het bij jou mis gaat zul je gaan afvallen en je gezonder en vitaal gaan voelen.

Afspraak of eerst kennismaken

Wil jij graag je gezondheid optimaliseren, je voedingspatroon eens onder de loep nemen of dat je niet begrijpt waarom jij niet afvalt, neem dan gerda van bruggencontact met mij op. Ik ben voedingsdeskundige, Oerslank coach en ik sta je graag te woord.

Onze visie

Wij gaan uit van de samenhang tussen geest en lichaam. Daarnaast is je leefstijl erg belangrijk en van invloed op je welzijn. Wij zijn van mening dat je lichaam zich zelf kan herstellen mits het op een goede en gezonde wijze wordt benadert en verzorgt.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op. We staan je graag te woord.