Voeding als medicijn

Hippocrates was zijn tijd ver vooruit. Hij was er stellig van overtuigd dat gezonde voeding de basis is van een goede gezondheid. En dat gezondheidsklachten kunnen worden behandeld met voeding.

Tegenwoordig liggen de boekenschapen vol met boeken over gezonde voeding. Van ‘hoe wordt je honderd’  tot ‘alles draait om je hormonen” en daarnaast nog de vele dieet -en kookboeken. Daarnaast de vele app’s en online programma’s

Darmen en je gezondheid

darmenWij zijn ervan overtuigd, en hebben ook de ervaring, dat vele gezondheidsklachten kunnen afnemen en worden voorkomen door juiste voeding. Uit onderzoek blijkt da de meeste gezondheidsklachten (80 %) in de darmen ontstaan.

Het is dus ontzettend belangrijk zorg te dragen voor gezonde darmen. Zijn deze niet gezond dan uit dit zich in tal van klachten. Van allergie tot ontsteking en van immuunproblemen tot hormonale klachten. De laatste onderzoeken wijzen uit dat angsten en depressies vaak al in de darmen ontstaan.

Wat is juiste voeding

Maar wat is nu juiste voeding. Hoe weet je dat wij jij koopt daadwerkelijk gezond voor jou is. Daarin bieden wij o.a. die persoonlijke ondersteuning. Niet alleen in het afstemmen daarvan maar ook praktisch in de vorm van het aanbieden van gezonde recepten. Recepten vanuit eerlijke en gezonde voedingsproducten.

Problemen met het niet kunnen afvallen of juist aankomen zijn mede vaak het gevolg zijn van een ongezonde leefstijl. Maar ook door voor jou niet gezonde voedingsproducten.  Een juist voedingsadvies gaat je ongetwijfeld op weg helpen naar een betere gezondheid.

 

Gezonde cellen. De bouwstenen van je lichaam

Levensmiddelen leveren alle bouwstenen die nodig zijn voor groei, reparatie en ontwikkeling van het lichaam. Als deze bouwstenen optimaal worden aangeleverd dan functioneren de cellen gezond. Echter als belangrijke voedingsstoffen in voeding ontbreken dan worden bepaalde stofwisselingsprocessen bemoeilijkt.

Om al die triljoenen cellen gezond te laten functioneren. Daar heb je zelf een belangrijk aandeel in. Door te kiezen voor juiste en gezonde voeding. Daarnaast zorg te dragen voor een gezonde leefstijl. Waardoor een juiste gezonde balans ontstaat tussen spanning, ontspanning, beweging en voeding.

Wordt aan 1 van die voorwaarden niet voldaan dan werken de cellen minder efficiënt. Daardoor ontstaan vaak tal van gezondheidsklachten.

Herken jij je in 1 van onderstaande klachten?

 • Overgewicht of ongewenst ondergewicht
 • Opgeblazen buik, krampen, buikpijn, onregelmatige ontlasting
 • Darmklachten – prikkelbare darm, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa
 • Hoofdpijn, migraine
 • Slaapproblemen, Bioritme uit balans
 • Hormonale klachten – menopauze, PMS klachten
 • Huidklachten – acne, eczeem, ontstekingen
 • Gewrichtsklachten
 • Fibromyalgie
 • Auto-immuunaandoeningen
 • Stemming – neerslachtigheid, angst, agressie/boos

Om deze te doen afnemen maken we gebruik van een tweetal werkvormen.

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie richt zich op preventie en herstel van je klacht(en). Deze therapie vorm doet een beroep op het zelf genezend vermogen van je lichaam. Door o.a. de inzet van juiste bouwstoffen. Daarnaast is een juiste voeding van belang doordat er een sterke preventieve en curatieve uitwerking van uit gaat.

Orthomoleculaire therapie kan een interventie zijn op het hormonale vlak. Daarnaast op het niveau van:

 • neurotransmitters
 • het spijsverteringskanaal
 • de darmflora
 • de bloedsuikerspiegel
 • het immuunsysteem
 • het bewegingsapparaat

Daarnaast is er een interactie met je psyche. Immers wanneer je niet lekker in je vel zit dan is dit ongetwijfeld van invloed op je voedingskeuze. Daarnaast zijn er bepaalde hormonen, vaak stresshormonen, die een appel doen op bepaalde voedingsstoffen.

Gezond AFVALLEN

Onze ervaring leert ons dat de aanpak over een langere termijn de enige aanpak is die écht werkt. En dat goede begeleiding daarbij essentieel is. In het begin loopt alles meestal op rolletjes en verlies je vlotjes alle kilo’s die je kwijt wilde. Maar hoe hou jij jezelf gemotiveerd om op gewicht te blijven. Daarnaast niet in oude eetpatronen te vervallen?

Pas als de nieuwe eetgewoontes ‘gewoontes’ zijn geworden kunnen we je met een gerust hart laten gaan.

Wij geven je de handvatten voor een gezonder lichaam en een (blijvend) gezond gewicht. Ons uitgangspunt is dat alle mensen verschillend zijn. Daarom wordt iedere vrouw/man individueel begeleid op basis van de eigen behoefte. Wij bieden maatwerk, geen one-size-fits-all-oplossing.

afvallenIs het jouw tijd het roer om te gooien?

Het is waar dat als je gezonder eet jij je prettiger voelt. Waardoor je beter in je vel zit en gezonder functioneert. Wij geven je graag die inzichten in hoe jouw lichaam functioneert. Daarnaast dat je zelf ervaart waarom het bij jou niet goed verloopt. Waarom je niet afvalt ook al doe je zo je best. Waarin we je inspireren en motiveren om na te denken over je gewoontepatronen.

Het gaat ons daarbij, hoe belangrijk ook, niet alleen om je gewicht. Dat gewicht nemen we ‘terloops’ mee. En dat afvallen lukt zeker.

Meer informatie of gratis kennismaken?

Gerda is binnen onze praktijk werkzaam als voedingsdeskundige en orthomoleculair epigenetisch therapeut. Ze staat je graag te woord. Je kunt haar bereiken onder 1 van onderstaande telefoonnummers of stuur haar een bericht.

Voor een gratis kennismakingsgesprek klik je op onderstaande button

Ja, ik wil graag een kennismakingsgesprek

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Aanpak en visie

Wil je meer lezen over onderscheidende aanpak?

Hier lees je er alles over

Methoden

Paleo principe

Oerslank methode,

Pioppi dieet

Koolhydraat beperkt

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op. We staan je graag te woord.