Kamp je met fibromyalgie of ben je chronisch vermoeid?

Lichamelijke klachten zoals fibromyalgie en chronische vermoeidheid vragen om een gerichte aanpak.

Wij bieden daartoe een natuurlijke en effectieve behandeling.

Kom eens langs in onze praktijk in Appingedam en Winschoten. Ervaar wat wij daarin voor jou kunnen betekenen.

“Ik heb fibromyalgie. De behandelingen waren voor mij een uitkomst. Ik kreeg daardoor veel meer energie en had minder pijn.”

Maartje T. - Delfzijl

Jouw lichaam liegt nooit

Jouw lichaam laat je voortdurend weten hoe het zich voelt. Het liegt nooit. Iedere dag of regelmatig geconfronteerd te worden met pijn en/of vermoeidheid is niet fijn. Het put je uit. Daardoor ontstaan er vaak klachten zoals concentratieproblemen, geïrriteerdheid, somberheid, stress en slaapproblemen.

Vaak ben jij daardoor niet meer je zelf nietwaar. Je wilt zo graag maar het lukt je niet. Omdat de klachten je afremmen en je daardoor vaak nee moet zeggen. Dat is niet fijn. Niet voor jou zelf maar ook voor de mensen met wie je samenwoont of werkt.

Niet altijd is daarvoor begrip. Immers aan de buitenkant zie je niet hoe jij je voelt. Daardoor kun jij je soms niet begrepen voelen. Waardoor gevoelens ontstaan van isolement of onmacht.

Voor nogal wat klachten is de bron een niet goed functionerend immuun- en hormoon systeem waardoor vaak auto immuun aandoeningen en hormonale klachten ontstaan. Daarnaast is ook chronische stress een ware killer waardoor oxidatieve stress ontstaat in de cel structuur. Daardoor kunnen cellen niet meer optimaal functioneren waardoor (chronische) ontstekingen en vermoeidheid ontstaan.

Chronisch ziek

Klachten als fibromyalgie en chronische vermoeidheid worden als chronisch beschouwd. Uit de statistiek blijkt dat maar liefst 51% van de mensen chronisch klachten ervaart.

Dan helpt een medicijn niet meer. Het verlicht alleen maar. In dat laatste schrijft een huisarts dan ook vaak pijnstillers en / of ontstekingsremmers voor. Daarnaast bepaalde vormen van een antidepressivum, fysio of ander vormen van therapie.

Chronische klachten worden in onze ogen niet altijd even goed begrepen. Er is een disbalans ontstaan in je gezondheid.  Wij zien het als een uitdaging om de oorzaak daarvan gericht te behandelen.

Wij hebben ons gespecialiseerd in de behandeling van fibromyalgie en chronische vermoeidheid.

Afspraak maken? Dat regel je eenvoudig hier.

Meer energie en minder pijn

vitamine B 12 tekortJe lichaam kan niet zonder energie. Het functioneert door energie. Energie wat uit voedsel wordt gemaakt. Daarnaast door de aanmaak van energie in de cellen.  Je kunt dus stellen dat zonder energie je niet kunt leven.

De keuze in wat je eet is dus mede ongelofelijk belangrijk. Want niet ieder product levert voldoende energie.

Het onderdeel (organel) in de cel wat dient te zorgen voor energie productie heet een mitochondrium. Echter raken ze vaak beschadigd door o.a. ontstekingen in je lichaam. Daardoor beïnvloeden ze de werking ervan en wordt er juist minder energie aangemaakt.

Er is dus alles aan gelegen om die cellen gezond te houden en te krijgen. Ieder dag sterven er miljoenen cellen in je lichaam. Daarnaast wordt door celdeling weer miljoenen cellen aangemaakt.  Alleen gezonde cellen maken gezonde cellen. Zijn je cellen beschadigd dan ontstaan er beschadigde cellen.

De energie aanmaak in de cel kan alleen goed plaatsvinden wanneer je cellen gezond zijn. Onze aanpak, met o.a. APS therapie,  richt zich mede om de cellen zo gezond mogelijk te laten functioneren. Want daardoor krijg je meer energie.

Doordat er meer energie beschikbaar is voel jij je juist minder moe en ervaar je minder pijn.

Voor welke klachten?

We bieden voor onderstaande lichamelijke klachten persoonlijke en vooral laagdrempelige behandeling:

Aanpak en visie

Wil je meer weten over onze unieke en onderscheidende aanpak?

Social Media

Je vindt ons ook terug op Facebook en LinkedIn. Contact opnemen kan ook via onderstaand link.

Therapie vormen

Voor de behandeling van jouw klacht maken we gebruik van onderstaande therapie vormen.